visszaélés bejelentési rendszer

visszaélés bejelentési rendszer

Miért van rá szükség?

A visszaélés bejelentési rendszer az ún. Panasztörvény (2023. évi XXV. tv) miatt szükséges kötelező rendszer. A törvényben meghatározott szervezeteknek, így nekünk is biztosítaniuk kell, hogy a dolgozók és a partnerek könnyen és biztonságosan tudjanak bejelentéseket tenni a gyanús vagy jogellenes tevékenységekről.

A Panasztörvény tehát vonatkozik minden, a Pénzmosás elleni törvény (Pmt.) hatálya alá tartozó könyvelő válallkozásra, az egyszemélyes könyvelőtől a nagy cégekig bezárólag mindenkire. Ennek révén az ügyfelek panaszt tehetnek a szolgáltatóval szemben bizonyos esetekben, amennyiben jogellenes visszaélést tapasztalnak.

A rendszer természetesen kezeli a „kamu” bejelentéseket is, ezzel elkerülve a felesleges zaklatásokat. Ezt maga a rendszer kezeli automatikusan, megfelelően szabályozva.

Ismerned KELL ezt a jogodat, hogy mit tehetsz akkor, ha visszaélnénk az adataiddal!

Részlet a tájékoztatóból, amit az alábbi linken tekinthetsz meg:

„A bejelentést írásban, elektronikus úton, a www.konyvelés.online weboldalon, a ’visszaélés bejelentése’ gombra kattintva lehet kezdeményezni.  A foglalkoztató jogellenes, vagy annak feltételezett cselekménye, mulasztása miatt bejelentést tehet az, akinek a visszaélés munkavégzéssel összefüggő tevékenysége, vagy szerződéskötési folyamat során jutott tudomására.

A bejelentés során meg kell adni a foglalkoztató adószámát, illetve a bejelentő nevét, lakcímét, e-mail címét. A visszaélés bejelentésére jogosultak a foglalkoztató munkavállalói, volt munkavállalói, illetve a foglalkoztatóval szerződéses partnerei. (Részletesebb tájékoztatást a bejelentésre jogosultakról a bejelentő űrlap tartalmaz.)

A bejelentés megtételekor a bejelentőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a bejelentést jóhiszeműen teszi kellő alappal feltételezi, hogy bejelentésben előadott körülmények megfelelnek a valóságnak. A rosszhiszeműen tett bejelentés továbbításra kerülhet az érintett személy és a hatáskörrel rendelkező hatóságok (harmadik személy) részére, amely polgári jogi és büntetőjogi jogkövetkezményekkel is járhat. A jóhiszeműen tett, de az eljárás során megalapozatlannak bizonyuló bejelentések esetén a vizsgálat harmadik személyek értesítése nélkül kerül lezárásra.

Az írásbeli bejelentés beérkezésétől számított hét napon belül a bejelentő visszaigazolást kap a bejelentés megtételéről. A visszaigazolás keretében a bejelentő általános tájékoztatást kap az eljárás szabályairól és az adatkezelési szabályokról.”

Visszaélés bejelentési rendszer

Töltsd le és olvasd el a visszaélés bejelentési rendszer tájékoztató lapját erre a linkre vagy a PDF-ikonra kattintva!

Keress meg, hogy átbeszéljük a neked megfelelő ajánlatot!

válts könyvelőt, ha:

 

 • nem az 1988-as évi I. Tv. alapján készíti a munkaidők nyilvántartását és a bérszámfejtést,
 • nem fuvarozók, szállítók könyvelésére specializálódott,
 • nem működik együtt a fentiekkel kapcsolatban, nem hajlandó váltani, megváltoztatni a működési módját, szakosodni,
 • nehéz a kapcsolattartás, együttműködés vele, vagy nehezen érhető el,
 • nincs megfelelő felelősségbiztosítása,
 • nem naprakész a könyvelésben és/vagy könyvelési hibákat vét,
 • nem követi le automatikusan és nem informál azonnal a várható jogszabályváltozásokról,
 • BÁRMIÉRT is elégedetlen vagy vele.

A JÓ könyvelő nem így működik!

Keress meg minket MOST!

Kérj egyéni ajánlatot!

Kifejezetten a fuvarozó, szállító vállalkozásokra szakosodtunk.

 • könyvelés, bevallások, cégalapítás

 • jogszabályok lekövetése, informálás, elérhetőség

 • bérszámfejtés, dolgozók ki- beléptetése

 • speciális munkaügy

info@fuvarozokkonyvelese.hu | +36 70 391 2885

 

Kattints ide és töltsd ki Árajánlatkérő űrlapunkat, hogy a legpontosabb ajánlatot adhassuk neked!

10 + 14 =