mintaszerződés és egyéb dokumentumok

készülj fel előre!

Bianco mintaszerződés...

Az alábbiakban letölhetsz egy bianco szerződést. Így már előzetesen áttanulmányozhatod, ezért felgyorsítható a megállapodás.

FONTOS! A szerződésben egy-két helyen sárgával láthatsz bizonyos részeket. Ez azért van, mert ott KÉT lehetőség közül választhatsz, vagyis, hogy melyiket szeretnéd. Természetesen szerződéskötéskor csak az egyik fog szerepelni majd a szerződésben.

Az ajánlat úgy működik, hogy bizonyos információkat bekérünk tőled előzetesen, hogy a lehető legpontosabban fel tudjuk mérni a munkát, hogy SEMMIKÉPP NE árazzuk túl a tevékenységet! Egy bizonyos rendszer alapján gyorsan megnézzük ezt, és elküldjük az árajánlatot.

A szerződéskötés az alábbi dokumentum alapján történik.

Mintaszerződés letöltéseKattints erre a linkre vagy a PDF-ikonra a mintaszerződés letöltéséhez! 

visszaélés bejelentési rendszer

Miért van rá szükség?

A visszaélés bejelentési rendszer az ún. Panasztörvény (2023. évi XXV. tv) miatt szükséges kötelező rendszer. A törvényben meghatározott szervezeteknek, így nekünk is biztosítaniuk kell, hogy a dolgozók és a partnerek könnyen és biztonságosan tudjanak bejelentéseket tenni a gyanús vagy jogellenes tevékenységekről.

A Panasztörvény tehát vonatkozik minden, a Pénzmosás elleni törvény (Pmt.) hatálya alá tartozó könyvelő válallkozásra, az egyszemélyes könyvelőtől a nagy cégekig bezárólag mindenkire. Ennek révén az ügyfelek panaszt tehetnek a szolgáltatóval szemben bizonyos esetekben, amennyiben jogellenes visszaélést tapasztalnak.

A rendszer természetesen kezeli a „kamu” bejelentéseket is, ezzel elkerülve a felesleges zaklatásokat. Ezt maga a rendszer kezeli automatikusan, megfelelően szabályozva.

Ismerned KELL ezt a jogodat, hogy mit tehetsz akkor, ha visszaélnénk az adataiddal!

Részlet a tájékoztatóból, amit az alábbi linken tekinthetsz meg:

„A bejelentést írásban, elektronikus úton, a www.konyvelés.online weboldalon, a ’visszaélés bejelentése’ gombra kattintva lehet kezdeményezni.  A foglalkoztató jogellenes, vagy annak feltételezett cselekménye, mulasztása miatt bejelentést tehet az, akinek a visszaélés munkavégzéssel összefüggő tevékenysége, vagy szerződéskötési folyamat során jutott tudomására.

A bejelentés során meg kell adni a foglalkoztató adószámát, illetve a bejelentő nevét, lakcímét, e-mail címét. A visszaélés bejelentésére jogosultak a foglalkoztató munkavállalói, volt munkavállalói, illetve a foglalkoztatóval szerződéses partnerei. (Részletesebb tájékoztatást a bejelentésre jogosultakról a bejelentő űrlap tartalmaz.)

A bejelentés megtételekor a bejelentőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a bejelentést jóhiszeműen teszi kellő alappal feltételezi, hogy bejelentésben előadott körülmények megfelelnek a valóságnak. A rosszhiszeműen tett bejelentés továbbításra kerülhet az érintett személy és a hatáskörrel rendelkező hatóságok (harmadik személy) részére, amely polgári jogi és büntetőjogi jogkövetkezményekkel is járhat. A jóhiszeműen tett, de az eljárás során megalapozatlannak bizonyuló bejelentések esetén a vizsgálat harmadik személyek értesítése nélkül kerül lezárásra.

Az írásbeli bejelentés beérkezésétől számított hét napon belül a bejelentő visszaigazolást kap a bejelentés megtételéről. A visszaigazolás keretében a bejelentő általános tájékoztatást kap az eljárás szabályairól és az adatkezelési szabályokról.”

Visszaélés bejelentési rendszer

Töltsd le és olvasd el a visszaélés bejelentési rendszer tájékoztató lapját erre a linkre vagy a PDF-ikonra kattintva!

felelősség biztosítás

A te biztonságodat szolgálja

Miért kell a felelősség biztosítás?

Egy példán röviden bemutatva: előfordulhat, hogy a számlák számítógépes rögzítésekor a könyvelő elüt két számot. Az ebből eredő anyagi kárt ilyenkor a könyvelőnek kell megtérítenie, kivéve, ha rendelkezik könyvelői felelősség biztosítással. Ez pedig az ügyfél számára is nagyobb biztonságot jelent, hiszen ilyenkor a Biztosító kifizeti az anyagi kárt, míg a könyvelő lehet, hogy ezt nem tudná megtenni.

Ily módon a könyvelési szerződésben is szerepelnie kell a biztosítás kötvényszámának, amit évente ellenőrizni kell az érvényesség tekintetében.

Tisztában kell lenned tehát azzal, hogy ezáltal te is biztosítva vagy! Ha valamelyik könyvelő nem rendelkezik felelősség biztosítással, azzal nem szabad tovább kapcsolatban maradni! Sajnos, ez akkor válik csak fontossá, és emiatt kevésbé figyelnek rá oda a vállalkozások, amikor már baj van. De akkor már késő!
Felelősség biztosítás letöltése
Kattints ide es tekintsd meg a felelősség biztosításunkat, ami 10 millió forintig jelent biztonságot!

nemzetközi fuvarozás áfa-ja

Hogyan adózik a nemzetközi fuvarozás?

A fuvarozási tevékenység az Áfa törvény szerint szolgáltatásnyújtás jogcímén adózik. A fuvarozás fogalma a jogszabályok alapján tágan értelmezhető: minden olyan tevékenység, amelynek következtében a termék fizikálisan egyik helyről egy másik helyre történő eljuttatását eredményezi.

Az Áfa tv. szerint a fuvarozási tevékenység szolgáltatásnyújtás jogcímén adózik. Ennek következtében a teljesítés helyét az Áfa tv. II. fejezet 2. alfejezetében rögzített szabályok alapján kell meghatározni. A teljesítés helyének kitüntetett jelentősége van, mivel az határozza meg azt, hogy a szolgáltatás forgalmi adó tekintetében hol adóztatható.

Az Áfa tv. nem határozza meg a fuvarozás fogalmát, de az Áfa tv. 259. § 24. pontja definiálja a termék fuvarozásának áfa-beli fogalmát. Az értelmező rendelkezés szerint termék fuvarozásának minősül az is, ha az értékesített közlekedési eszköz, és annak fuvarozása is oly módon történik, hogy maga a közlekedési eszköz teszi meg azt az útszakaszt, amely megtételét követően eljut a vevőhöz.

Ez a szabály nem köthető a fuvarozási tevékenységhez, így annak adójogi megítélése szempontjából nem releváns.

Értelmező rendelkezés hiányában a fuvarozás alatt minden olyan tevékenység értendő, amelynek következtében a termék fizikálisan egyik helyről egy másik helyre történő eljuttatását eredményezi. Ebből adódóan fuvarozásnak minősül a klasszikus fuvarozási tevékenység mellett például a csomagszállítás, a futárszolgáltatás is.

Nemzetközi fuvarozás ÁFA-ja

Folytatás erre a linkre vagy a pdf ikonra kattintva olvasható.

Keress meg, hogy átbeszéljük a neked megfelelő ajánlatot!

válts könyvelőt, ha:

 

 • nem az 1988-as évi I. Tv. alapján készíti a munkaidők nyilvántartását és a bérszámfejtést,
 • nem fuvarozók, szállítók könyvelésére specializálódott,
 • nem működik együtt a fentiekkel kapcsolatban, nem hajlandó váltani, megváltoztatni a működési módját, szakosodni,
 • nehéz a kapcsolattartás, együttműködés vele, vagy nehezen érhető el,
 • nincs megfelelő felelősségbiztosítása,
 • nem naprakész a könyvelésben és/vagy könyvelési hibákat vét,
 • nem követi le automatikusan és nem informál azonnal a várható jogszabályváltozásokról,
 • BÁRMIÉRT is elégedetlen vagy vele.

A JÓ könyvelő nem így működik!

Keress meg minket MOST!

Kérj egyéni ajánlatot!

Kifejezetten a fuvarozó, szállító vállalkozásokra szakosodtunk.

 • könyvelés, bevallások, cégalapítás

 • jogszabályok lekövetése, informálás, elérhetőség

 • bérszámfejtés, dolgozók ki- beléptetése

 • speciális munkaügy

info@fuvarozokkonyvelese.hu | +36 70 391 2885

 

Kattints ide és töltsd ki Árajánlatkérő űrlapunkat, hogy a legpontosabb ajánlatot adhassuk neked!

1 + 9 =